БТР-4 із НАТОвськими двигунами взятий на озброєння української армії

05.02.2016 | 17:04
Photo Andrew Kravchenko

Мотори німецької фірми Deutz замінять застарілі російські двигуни на українській бронетехніці

Новий вітчизняний колісний бронетранспортер БТР-4, адаптований пiд німецькi двигуни Deutz за стандартами НАТО, взятий на озброєння української армії.

Відповідний документ генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов зафіксував безпосередньо на одному з полігонів Харківщини по закінченні випробувань техніки.

Як повідомляє прес-служба Концерну, партія нових моторів буде використана для комплектації бронетранспортерів БТР-3, БТР-4, а також новітніх бронеавтомобілів «Дозор-Б». Досі техніку укомплектовували морально застарілими двигунами.

Видання «Військова панорама» уточнює, що це були «морально застарілі двигуни російського виробництва».

«Укроборонпром», зазначається у повідомленні прес-служби Концерну, «швидко вніс зміни у виробничий процес, технічну документацію, тож найближчим часом підприємства Концерну почнуть встановлювати Deutz НАТО-вського стандарту на всі зразки вітчизняної бронетехніки».

«Німецькі Deutz потужніші, надійніші, і, що також дуже важливо в умовах війни, значно тихіші за радянські двигуни, що встановлювалися на бронемашини раніше. Так, українські військові отримають найкращі зразки вітчизняної військової техніки, створеної у відповідності до стандартів НАТО», - прокоментував подію Романов.

«Укроборонпром» нині бачить розвиток активної співпраці з багатьма відомими міжнародними компаніями. Серед них – Deutz AG, Iveco, Volvo, Honeywell, Airbus, Boeing, Textron, Elbit, Lockheed Martin, BAE Systems, Thales», повідомляє прес-служба Концерну.

На знімках: (вгорі) БТР-4 у виробничому цеху Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім.Морозова; (внизу) український БТР-4 на X Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011в Абу-Дабі (ОАЕ).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також