У кінопрокат вийшла стрічка, яка розвінчує міфи про «старшого брата» України

10.03.2016 | 21:03

До стрічки потрапили тільки перевірені факти

У Києві показали фільм про найрезонанснішу крадіжку всіх часів – привласнення історії іншої країни.

Міф про старшого брата, походження Русі та слов'ян покажуть на великому екрані в Україні та США. Сьогодні ця документальна стрічка виходить в український прокат, повідомляє 24tv.ua.

Кіно розповідає про істинне походження росіян і штучно створений міф. А також про те, як золотоординський улус Московія назвався руською державою, а згодом присвоїв і переписав під себе її історію.

Про це розкажуть на підставі фактів авторитетні українські історики.

Ідейний натхненник фільму Михайло Резнік розповів, що зараз, в час активної інформаційної війни проти України з боку Росії, як ніколи гостро стоїть питання оборони української історії. Тому американська діаспора і ініціювала створення цього фільму.

У фільмі говорять історики, політологи та борці за історичну справедливість. А як впливає пропаганда на сучасність – розповідають культурні діячі. До стрічки потрапили тільки перевірені факти.

Документальний фільм покажуть в США, зокрема українській діаспорі, готуються і до кінофестивалів. Всі виручені кошти від показів спрямують на допомогу жертвам війни на сході України.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати