Україна відновлює танки Т-84 для потреб своєї армії

21.06.2016 | 09:28
Фото Андрія Кравченка

Ремонт за спеціальними програмами здійснює завод ім. Малишева (Харків) – провідне підприємство в галузі виробництва бронетехніки

Державне підприємство «Завод ім. Малишева» розпочало ремонт вітчизняних танків Т-84 для Збройних сил України.

Оновлення випущених підприємством танків цієї моделі провадиться на замовлення Міністерства оборони України.

«Приступили до виконання чергового договору з Міністерством оборони України, суть якого – ремонт за технічним станом танків Т-84, що тривалий термін знаходяться на озброєнні армії і потребують ремонту з метою відновлення та поліпшення їхнього технічного стану», - повідомляє прес-служба підприємства. 

Відновлення бойових якостей цих машин здійснюватиметься за спеціальними програмами, розробленими Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова та Харківським конструкторським бюро з двигунобудування. Сьогодні вже завершується приймання Т-84 від армії.

Як зазначає прес-служба, загалом роботи з виконання державних замовлень заводом ім. Малишева не припиняються: «Вони відбуваються перманентно в силу чинного договору з Міністерством оборони – із сервісного та гарантійного обслуговування бойової техніки, що знаходиться у військах».

Повідомляється, що завод контролює стан раніше виготовлених бойових машин. «Наші ремонтні бригади готові виїхати для усунення неполадок за першою вимогою, а за необхідністю – провести ремонт на території підприємства», повідомляє пре-служба оборонного підприємства.

Довідка. Танк Т-84 – основний бойовий танк українського виробництва. Створений Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова (перший дослідний зразок – 1994 р.). 1999-го року Т-84 взятий на озброєння українського війська. Машина оснащена турбо-дизельним двигуном 6ТД-2 потужністю 1200 к.с. Серійний виробник – ДП «Завод ім. Малишева (Харків). Варіанти: Т-84У, Т-84У «Оплот»,Т-84-120 «Ятаган», «Оплот-М».

Вперше Т-84 був представлений в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати) 1995 року на Міжнародній виставці військової техніки та озброєнь IDEX-1995.

Характеристики Т-84: вага 48-51 т, екіпаж – 3, броня комбінована, багатошарова з динамічним захистом. Озброєння: 125-мм гармата КБА-3, 12,7-мм кулемет KT-12,7.

Операційна дальність 350-500 км, швидкість  до – 70 км/год.

На знімку: в одному з виробничих цехів заводу ім. Малишева.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також