Українське військо отримало партію нових бронеавтомобілів «Дозор-Б»

20.07.2016 | 14:21

 «Укроборонпрому» заявляє про готовність виготовляти понад 100 машин на рік

Підприємства української оборонної промисловості виготували та передали Збройним силам України партію нових броньованих автомобілів «Дозор-Б».

Партія з 10 бронемашин успішно прийнята військовими представництвами у Харкові та Львові, повідомив генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов.

Прийомка військової техніки пройшла на Держпідприємстві «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова», що входить до складу «Укроборонпрому».

«Ми врахували всі вимоги замовника – машини добре пройшли прийомо-здавальні випробування та прийняті представництвами Міністерства оборони України», - сказав Романов.

Як повідомляє  прес-служба Концерну, «військові зазначили, що бойові машини пройшли військову прийомку та готові до подальшої експлуатації без жодних обмежень».

Бронемашина здатна захистити життя 10 військових від бронебійних куль, уламків осколочно-фугасних снарядів, хімічних та радіаційних атак.

Озброєння: кулеметна установка БПУ-12,7 з приладом нічного бачення, а також кулемет НСВТ-12,7 з оптичним монокулярним перископічним прицілом.

Машина здатна уражати живу силу, легкоброньовану техніку та вести  ефективний вогонь по повітряних цілях, які летять на дозвукових швидкостях. Має колісну формулу 4х4, що може ефективно використовуватися для оснащення спецпідрозділів ЗСУ, а також може мати модифікації: бойову, розвідувальну, медичну, командну тощо.

«Дозор-Б» оснащенй 4-тактним дизельним двигуном Deutz потужністю 190 к.с., з турбонаддувом та трансмісією провідної світової марки Allison. Може розвивати швидкість понад 100 км/год. Має кондиціонер 5,5 Квт з вентиляційною спроможністю 400 куб.м./год., який працює в діапазоні температур від +20˚ до +55˚С, а також фільтровентиляційну установку для очищення повітря, котре подається у відсіки, захищаючи людей від отруйних речовин, біологічних аерозолів, а також радіоактивного пилу.

Сьогодні потужності «Укроборонпрому» дозволять виготовляти понад 100 бронемашин «Дозор-Б» на рік. Триває робота з їх адаптації до стандартів НАТО. Провадяться роботи подальшого покращення тактико-технічних характеристик машини та надання їй можливості подолання водних перешкод вплав, оснащення новітніми комплексами озброєння.

Фото прес-служби «Укроборонпрому»

Читайте також