Україна передає Таїланду чергову партію танків «Оплот»

27.07.2016 | 09:37

Завод ім. Малишева працює над виготовленням нової партії машин

Україна виготувала і незабаром відправить до Таїланду чергову партію нових танків «Оплот».  

Про це повідомили в адміністрації Державного підприємства «Завод ім. Малишева», коментуючи хід виконання контракту на поставку Бангкоку 49 танків «Оплот» вартістю близько 250 млн. дол.

«Чергова партія танків виготовлена і незабаром буде відправлена замовнику», - сказав представник заводу.

За його словами, «виконання контракту триває за планом, і підприємство працює над виробництвом чергової партії машин».

Як повідомляє прес-служба заводу, представники Збройних сил Таїланду «здійснили прийомку партії танків «Оплот», вже вдруге цього року, – виготовлених підприємством у межах «тайського контракту».

Процес огляду та апробації машин пройшов у два етапи: в складальному цеху і на полігоні.

«Продемонстровані унікальні ходові якості танка, його захист, система управління вогнем, у тому числі можливості навігаційного забезпечення і витривалість у екстремальних випадках. Всі тактико-технічні характеристики машини були повністю підтверджені. Поставлені перед екіпажами завдання – виконані на «відмінно», - йдеться у повідомленні.

«Контрагент результатом задоволений повністю – приймання пройшло успішно. Замовником відзначено відмінну якість бойової машини – підписаний протокол здачі готової продукції. Партія танків на потреби Збройних сил Таїланду повністю готова до відправки, яка намічена найближчим часом», - повідомляє прес-служба.

Зазначається також, що «на підприємстві вже триває процес виготовлення наступної партії БМ «Оплот» у межах зазначеного контракту – з метою виконати поставку в найкоротший термін».

Довідка. Контракт на поставку 49 танків «Оплот» був підписаний між Україною і Таїландом 1 вересня 2011 р. За оцінками експертів, це найбільша експортна угода з часів укладання Україною відомого «пакистанського» контракту (320 танків Т-80УД, близько $ 0,5 млрд.). Виконавець контракту – ДП «Завод ім. Малишева» – головний виробник бронетехніки в Україні, входить до Держконцерну «Укроборонпром».

Танк «Оплот» створений Харківським конструкторським бюро ім. Морозова.  2009 року прийнятий на озброєння української армії. Серійне виробництво машини було розпочате на Держпідприємстві «Завод ім. Малишева» у Харкові. Перший зразок танка «Оплот» в рамках експозиції України був показаний на 10-й Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) у лютому 2011 р., а також на виставці IDEX-2013.

На знімках: (угорі) фахівці Таїланду інспектують танки «Оплот» на полігоні під Харковом; машини першої партії танків «Оплот» на параді в Таїланді;  (внизу) танк «Оплот» на Міжнародній  виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати (лютий 2011 р.) – фото Андрія Кравченка.

Читайте також