Ярославський створить новий футбольний клуб - ЗМІ

09.08.2016 | 11:07
Фото Андрія Кравченка

Бізнесмен неодноразово говорив про необхідність розв’язання проблеми великого футболу у Харкові

Український мільярдер, колишній президент харківського «Металіста» Олександр Ярославський має намір створити новий футбольний клуб в Україні.

Інформацію про це розповсюдила більшість спортивних видань країни.

У пресі пишуть, що новий клуб планується назвати «Авангард», позаяк у минулому (до 1967 р.) «Металіст» мав саме таку назву.

Очікується, що вже взимку нова команда має розпочати виступи в любительському чемпіонаті України, а влітку 2017 року подати заявку на участь в іграх 2-ї ліги національної першості.

Як відомо, останнім часом Ярославський висловлював думку про необхідність розв’язання проблеми великого футболу у Харкові.

Жодних коментарів щодо створення клубу «Авангард» ні від самого Ярославського, ні від його прес-служби на цей час не надходило.

Спортивні оглядачі досить стримано коментують останню новину. Як сказав в інтерв’ю ARMIYA’UA представник харківського футболу, «створення нового клубу потребує значних зусиль, відповідних процедур, і на це має піти багато років».

За його словами, тема створення нового клубу у зв’язку з кризою «Металіста» мусується вже тривалий час і нинішній «сплеск у пресі вчергове може бути  фейковим. Тут вирішальним є те, які плани має сам Ярославський».

Водночас, сказав співрозмовник, «Харків важко уявити без футбольного клубу, бо дуже великі традиції, досягнення і можливості», і «всі фани живуть великим очікуванням».

«Звичайно ж, великі сподівання покладаються саме на Ярославського – це один з найуспішніших власників та інвесторів харківського клубу, бо саме його «Металіст» мав найбільші досягнення в своїй історії», - сказав співрозмовник.

Олександр Ярославський до кінця 2012 року був власником ФК «Металіст», який виступав в українській Прем'єр-лізі (срібний та 6-разовий бронзовий призер) і досяг значних успіхів у Лізі Європи (1/4 фіналу). Після конфлікту з мером Харкова Геннадієм Кернесом Ярославський був змушений продати клуб. Перехід «Металіста» у руки бізнесмена Сергія Курченка закінчився крахом клубу та його вильотом із Прем’єр-ліги України.

На знімку: футболісти харківського «Металіста» радіють забитому голу в одному з матів Ліги Європи.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також