«Укроборонпром» треба позбавити монополії на виробництво зброї - експерт

07.04.2015 | 08:14

В оборонній галузі необхідно дати можливість працювати приватним підприємствам

Про це під час телемарафону «Україна понад усе» на 5-му каналі заявив юрист, слідчий Міністерства внутрішніх справ у 1986-1992 роках Іван Гуцол.

Фахівець вважає, що подальше монопольне становище державного концерну «Укроборонпром» може мати негативні наслідки.

«Доки ми не приберемо з нашого ринку «Укроборонпром»,  доброго не буде», - сказав Гуцол.

Треба, додав він, «дати можливість приватним підприємствам працювати».

«Я знаю це на прикладі Об’єднаних Арабських Еміратів. У США зброю виробляють виключно приватні підприємства. Зараз в Україну завозять через усі можливі дірки те, що можна у нас робити», - висловив свою стурбованість Гуцол.

Довідка. Державний концерн «Укроборонпром»  створений 2010 року. Концерн ставить за мету забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів та беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять 134 підприємства оборонно-промислового комплексу України.

На знімку (внизу): військово-транспортний літак Ан-70 виробництва ДП ім. Антонова, яке входить до Концерну «Укроборонпром».  Ан-70 згідно з наказом Міністерства оборони в січні 2015 року взятий на озброєння Збройних сил УкраїниФото прес-служби ДП ім. Антонова.

Читайте також