Україна – Ісландія: нічия в дебютному матчі Шевченка

05.09.2016 | 23:31

Героєм матчу називають Коноплянку, який не реалізував пенальті при рахунку 1:1

Національна збірна з футболу України зіграла внічию з Ісландією у своєму стартовому матчі відбіркового циклу Чемпіонату світу - 2018.

Гра, яка пройшла на НСК «Олімпійський» у Києві при відсутності глядачів, завершилася з рахунком 1:1.

Це був дебютний матч у якості головного тренера збірної України для Андрія Шевченка.

Гості відкрити рахунок уже на самому початку першого тайму – гол у ворота П’ятова на 5-й хвилині забив Альфред Фіннбогасон.

Збірна України змогла відігратися наприкінці тайму (41-в хвилина). Андрій Ярмоленко зміг вдало вибрати позицію у карному майданчику суперника після того, як воротар парирував м’яч, і влучно пробив у лівий кут воріт – 1:1.

Підопічні Шевченка могли вийти вперед, але на 82-й хвилині Коноплянка не реалізував пенальті.

Склади команд:

Україна: П'ятов, Ракицький, Соболь, Бутко, Кучер, Зінченко (Шахов, 90), Сидорчук (Зозуля, 63), Коноплянка, Степаненко, Ярмоленко, Коваленко.

Ісландія - Хальдерссон, Скуласон (Магнуссон, 41), Севарссон, Сігурдссон, Арнасон, Сігурдссон, Гудмундссон (Хадльвредссон, 85), Гуннарссон, Б'ярнасон (Траустасон, 75), Бедварссон, Фіннбогасон.

Попередження: Кучер (12), Гуннарссон (22), Фіннбогасон (59).

Інші два матчі у групі I, що відбулися 5 вересня, також завершилися нічиїми: 1:1 зіграли Хорватія з Туреччиною, і з таким же рахунком завершився матч Фінляндія – Косове.

Таким чином, перший тур не виявив лідера у групі,  – всі команди заробили по одному очку, різниця м’ячів у всіх однакова.

Читайте також