Євробачення-2017 прийматиме Київ

09.09.2016 | 13:21

За проведення боролися 6 міст. У фінал відбору вийшли Київ, Дніпро та Одеса. 19 голосів віддано за Київ, 2 - за Одесу

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2017 року відбудеться в Києві.

Про це було оголошено у п’ятницю, 9 вересня, в Будинку уряду після засідання оргкомітету з підготовки та проведення Євробачення-2017.

Під час голосування 19 голосів було віддано за Київ, 2 - за Одесу, 1 - утримався.

Місцем проведення конкурсу визначено Міжнародний виставковий центр на Лівому березі столиці України.

Як відомо, пісенний конкурс «Євробачення-2016» у Стокгольмі виграла українська співачка Джамала з піснею «1944».

За проведення «Євробачення-2017» боролися 6 міст України – Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків та Херсон. До фіналу конкурсу на право проведення конкурсу вийшли Київ, Дніпро та Одеса.

Важливими вимогами щодо проведення конкурсу вважається гарантування безпеки  учасникам, членам делегацій та гостям Форуму.

Арена Євробачення має бути критою та вміщувати не менше 7-10 тсяч глядачів.

Серед інших важливих вимог до міст-господарів – не менше 1000 кімнат у поруч розташованих готелях мають бути доступними для делегацій учасників на час проведення конкурсу. Ще стільки ж номерів мають бути надані для преси та глядачів.

Очікується, що під час проведення конкурсу функціонуватиме міжнародний прес-центр, розрахований на 1,5 тис. журналістів.

Міжнародний аеропорт, регулярне транспортне сполучення з містом, зручне транспортне сполучення у межах міста – наявність цієї важливої сучасної транспортної інфраструктури такж вважається запорукою успішного проведення конкурсів Євробачення.

Читайте також