Україна виділяє на оборону 2017 року 129 млрд гривень

13.09.2016 | 22:14
Фото Андрія Кравченка

РНБО прийняла за основу Комплекс заходів із протидії гібридним загрозам та основні заходи державної політики

Оборонний бюджет України на 2017 рік становитиме понад 129 мільярдів гривень.

Рішення про це схвалила Рада національної безпеки і оборони України на засіданні у вівторок, 13 вересня, передає прес-служба відомства.

«Рада визначила пріоритети оборонної та безпекової політики і відповідний бюджетний ресурс, необхідний для їх забезпечення. За результатами розгляду Кабінету міністрів України доручено у межах Державного бюджету на 2017 рік забезпечити фінансування сектору безпеки і оборони відповідно до Стратегії національної безпеки на рівні не менше 5% ВВП, що відповідно до макропоказників, затверджених урядом, становитиме понад 129 млрд. гривень», - йдеться у повідомленні.

Також на засіданні прийнято за основу Комплекс заходів із протидії гібридним загрозам та основні заходи державної політики з відвернення загроз державному суверенітету та відновлення територіальної цілісності України.

За словами О.Турчинова, РНБО України знову збереться наприкінці тижня, «щоб розглянути питання корекції Державного оборонного бюджету з метою збільшення видатків на сектор безпеки і оборони на поточний рік».

«Також буде розглянуто питання застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», - підсумував секретар РНБО.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також