У США назвали десятку найсильніших армій світу

18.05.2015 | 17:15
Фото Андрія Кравченка

У першій трійці опинилися Сполучені Штати Америки, Росія і Китай

Американські військові експерти групи We Are The Mighty склали рейтинг 10 найсильніших армій планети.

У першій трійці опинилися США, Росія і Китай, передає rosbalt.ru з посиланням на «Ліга. Новини».

Лідер рейтингу – Сполучені Штати – витрачають на ОПК 577 млрд доларів на рік, тобто, майже вчетверо більше, ніж Китай (145 млрд доларів). США поступаються Індії і Китаю лише за кількістю особового складу, але значно випереджають всі країни світу щодо військово-повітряних сил та флоту.

Російська Федерація, яка посідає друге місце, володіє величезною кількістю бронетанкової техніки, а також великим військово-морським флотом. РФ посідає четверте місце за кількістю військових, але, в основному, це службовці строкової служби.

«Бронзовий призер» Китай має другий за величиною військовий бюджет, третій за величиною парк військових літаків, другий за величиною танковий склад та найбільшу у світі кількість військовослужбовців.

Індія опинилася на четвертому місці в основному завдяки розвиненій військовій промисловості та великій кількості особового складу збройних сил. Країна також має у своєму розпорядженні потужну військову авіацію, бронетанкову техніку та військово-морський флот.

Незважаючи на незначну кількість бронетанкової техніки, військової авіації та особового складу, Великобританія замикає п'ятірку найсильніших армій світу завдяки потужному флоту та солідному оборонному бюджету. Крім того, британським військовим грає на руку вдале географічне розташування, що ускладнює агресору завдання із вторгнення на острови.

У другій половині десятки кращих армій світу значаться Франція, Південна Корея, Німеччина, Японія та Туреччина.

На знімку: винищувач з атомного авіаносця США «Harry Truman», поблизу бази НАТО в Середземному морі

Фото Андрія Кравченка