Армія України чекає на танки «Оплот» у 2017 році – МОУ

27.09.2016 | 21:23
Фото Андрія Кравченка

«Є контракт, і ми очікуємо на нові танки» – генерал-майор Шевцов, начальник Озброєння ЗСУ

Міністерство оборони України сподівається, що у 2017 році армія може отримати нові вітчизняні танки «Оплот».

Про це написав у Facebook військовий аналітик Сергій Згурець за підсумками прес-конференції «Поточний стан та перспективи забезпечення Збройних сил України озброєнням і військовою технікою», яка у вівторок, 27 вересня, відбулася у Києві.

«У нас від 2009 року є підписаний контракт з «Укроборонпром» на поставку «Оплотів», тому ми 2017 року чекаємо на нові танки», - сказав начальник Озброєння ЗСУ генерал-майор Микола Шевцов, відповідаючи на запитання, коли саме очікує армія на поповнення свого арсеналу новими танками БМ «Оплот».

Довідка ARMIYA’UA. Танк «Оплот» створений Харківським конструкторським бюро ім. Морозова.  2009 року прийнятий на озброєння української армії. Серійне виробництво машини було розпочате на ДП «Заводі ім. Малишева» у Харкові. Перший зразок танка «Оплот» в рамках експозиції України був показаний на 10-й Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) у лютому 2011 р., а також на виставці IDEX-2013.

У вересні 2011 р. Україна і Таїланд підписали контракт на поставку Бангкоку 49 танків «Оплот» загальною вартістю близько $250 млн. Виконавець контракту – ДП «Завод ім. Малишева» – головний виробник бронетехніки в Україні, входить до Держконцерну «Укроборонпром».

Як відомо, в умовах російської агресії в 2014 р. Україна була змушена призупинити низку експортних контрактів на постачання військової техніки – через необхідність оснащення власної армії для бойових дій на Донбасі. Експортні поставки були відновлені у 2015-2016 роках за рахунок нарощування виробничих потужностей підприємств «Укроборонпрому».

2016 року Україна в рамках контракту відправила до Таїланду кілька невеликих партій танків «Оплот.

На знімку: танк «Оплот» на Міжнародній  виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати (лютий 2011 р.).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також