Збройні сили України розраховують на нові вітчизняні міномети – Шевцов

27.09.2016 | 17:25

«Ми очікуємо від підприємства «Завод «Маяк» надходження достатньої кількості 120-мм мінометів «Молот»

Збройні Сили України вже отримали близько 200 одиниць 120-мм мінометів «Молот» та розраховують на надходження достатньої кількості цієї зброї у війська після завершення державних випробувань та внесення конструктивних змін для вдосконалення цього виду зброї.

Про це заявив начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов у вівторок, 27 вересня, під час брифінгу в Києві, повідомляє Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

«Ми очікуємо від ПАТ «Завод «Маяк» надходження такої зброї», - сказав Шевцов.

«Цей міномет потрібен, - зазначив він, - адже більшість одиниць такої зброї, які залишалися з часів СРСР, або вичерпали власний ресурс, або втрачені в ході бойових дій. Наші спроби закупити такі міномети у партнерів були заблоковані, адже в Україну не поставляють так звану «летальну зброю». Тож у виробництві таких мінометів ми вимушені розраховувати виключно на власні сили».

За словами Шевцова, «у ході державних випробувань міномет «Молот» «настріляв» уже понад 2 тисячі пострілів, та продовжує стріляти без пошкоджень. Ресурс такої зброї, який вона має витримувати – не менше 6 тисяч пострілів. Ми продовжуємо вносити конструктивні вдосконалення вже з урахуванням досвіду застосування цього міномету».

Начальник Озброєння ЗСУ окремо зазначив, що українська військова промисловість опрацьовує також виробництво власної зброї інших типів. Зокрема, це стосується розробки 82-мм міномета українського виробництва та перспективного міномета калібру 60 мм.

Читайте також