Міністр оборони Степан Полторак привітав усіх з Днем захисника України

14.10.2016 | 08:11

ARMIYA’UA подає повний текст привітання 

Шановні військовослужбовці, учасники АТО, дорогі Українці!

Щиро вітаю вас із дійсно народним святом – Днем захисника України!

Народним тому, що чи не в кожній домівці живуть ті, ким пишається уся Україна – захисники, які не втікали від обов’язку, а з першого дня російської агресії стали на захист Батьківщини.

Кажуть, що кожна людина народжується, аби принести у цей світ щось нове: добре чи погане. Переконаний: у кожного – своє призначення. Я пишаюся людьми, які головним завданням свого життя обрали захист майбутнього наших дітей.

Приємно, що все більше свідомих українців обирають для себе цей нелегкий, але такий важливий шлях. Цього року нашу армію поповнили 57 тисяч громадян, які підписали контракти зі Збройними Силами. Це дало можливість не проводити наступну чергу часткової мобілізації. Захист Батьківщини здійснюватимуть професіонали, які зараз проходять підготовку за новою системою.

В її основі – досвід, здобутий під час антитерористичної операції.

Підрозділи поповнюються новою й модернізованою технікою. У всіх сферах діяльності військ розпочато кардинальні реформи, покликані наблизити українську армію до армій країн-членів НАТО.

Ми розуміємо, шлях реформ – нелегкий. Особливо, враховуючи те, що реформи здійснюються в умовах ведення бойових дій. Жодна країна не має такого досвіду. Але я переконаний, ті амбітні цілі, що ми ставимо перед собою, будуть втілені в життя. Для цього у нас є величезне бажання, допомога закордонних партнерів та люди. Вважаю, найдорожче, що є у армії сьогодні, – її люди, що здатні на неймовірні подвиги навіть у найскладніших ситуаціях, готові вчитися та на своєму прикладі змінювати українське військо.

Пам’ятаємо кожного, хто ціною власного життя виконав свій обов’язок перед Батьківщиною. Вічна пам’ять і слава героям! Їх жертви недаремні, у цьому протистоянні ми вистоїмо і Перемога буде за нами.

Дорогі українці!

Це свято кожного із вас, адже з вашою підтримкою, ми зупинили ворога та до цього часу зводимо нанівець усі плани агресора.

Кожну перемогу, кожну втрату ви пропускаєте через себе, а героїв, що повертаються, зустрічаєте, як рідних. Щиро дякую за довіру та підтримку!

Шановні військовослужбовці-учасники АТО!

Щиро дякую за сумлінне виконання своїх обов’язків, патріотизм і професіоналізм.

Бажаю всім захисникам України миру, міцного здоров’я, впевненості у надійності нашої зброї та волі до Перемоги!

Слава Україні!

Facebook

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати