Полторак: Україна має створити сильну армію і не залежати від інших країн

14.10.2016 | 20:37
Фото Андрія Кравченка

Міністр оборони про летальну зброю: маємо робити все, аби побудувати армію, яка була б здатна захищати Україну, а вже потім розраховувати на допомогу інших

Україна мусить робити все залежне від неї стосовно створення сучасної потужної армії, а вже потім розраховувати на допомогу інших країн.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв’ю «5 каналу», яке транслювалося у п’ятницю, 14 жовтня, в День захисника України.

«Ми повинні робити самі все, що залежить від нас, для того щоб побудувати армію, яка була б здатна захищати Україну, а потім вже розраховувати на допомогу інших», - сказав Полторак.

Говорячи про можливість отримання летальної зброї від інших країні, міністр зазначив, що США, зокрема, розуміють те, що саме Україні потрібно в першу чергу, але рішення про надання такої зброї залишається за Білим домом.

На його думку, наявність власної сильної армії робитиме Україну «незалежною від рішення Сенату або інших урядів інших країн».

«Щодо процесу, про який ви згадали (ухвалення Сполученими Штатами закону про надання Україні летальної зброї ), то він має пройти певний шлях і прийняття рішення», – зазначив Полторак.

Як повідомляла ARMIYA’UA, у вересні 2016 року Нижня палата Конгресу США одностайно схвалила закон «Про підтримку стабільності та демократії в Україні», який містить положення про можливість надання українцям летальної зброї.

На знімку: міністр оборони Степан Полторак на військовому параді до 25-ї річниці Незалежності України. Київ, 24 серпня 2016 року. 

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати