Поблизу Чорнобиля палає ліс - додано фото

28.04.2015 | 17:47
Фото Андрія Кравченка

Про причини пожежі на цей час не повідомляється

У Київській області поблизу Чорнобиля загорівся ліс.

Як повідомляє  в.о. голови Держслужби з надзвичайних ситуацій України Зорян Шкіряк, площа лісової пожежі у Чорнобильській зоні відчуження, яка сталася 28 квітня, досягла майже 320 гектарів.

«Щодо масштабної лісової (близько 320 га ) пожежі на території зони відчуження. Підрозділи ДСНС зупинили розповсюдження вогню в бік ЧАЕС, загрози об’єкту «Укриття» немає», - написав у Фейсбуці Шкіряк.

За його даними, ситуація ускладнюється сильними поривами вітру, горить трава і частково верхівки лісу на 15 осередках загоряння, три з них – великі.

«На місці працюють понад 200 бійців особового складу та 35 одиниць техніки. Залучені до гасіння пожежі 2 літаки АН-32 П та вертоліт з водозливним пристроєм Мі-8 продовжують здійснювати виконання задач на місці події. Операцією керує в.о. начальника Київського обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Кисельов П.С. Кожних 30 хвилин він інформує мене про стан гасіння пожежі. Головні зусилля наших вогнеборців зосереджені на гасінні верхового загоряння лісу. На цей час, завдяки своєчасному залученню авіації ДСНС вдалося збити верхову пожежу на основних осередках загоряння. Ситуація під контролем. Працюємо», - зазначив Шкіряк.

Про причини пожежі на цей час не повідомляється.

Як стало відомо ARMIYA’UA, на місце події терміново вилетів прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати