Бій за статус. Чому Ломаченку треба перемагати Уолтерса

26.11.2016 | 09:21

Поєдинок чемпіона світу проти Ніколаса Уолтерса – головна подія року для українського професійного боксу

Поки Володимир Кличко марно чекав на реванш з Тайсоном Ф'юрі, Ломаченко встиг вписати своє ім'я в історію (став чемпіоном світу у двох вагових категоріях усього за 7 боїв) і тепер прагне закріпити за собою статус одного з найкращих боксерів сучасності.

Українцю дуже важливо перемогти сильного опонента, бо той ще не програвав і вважається одним з найсильніших боксерів у другій напівлегкій вазі. Крім того, у суперників старі рахунки. 2014 року Уолтерс, який тоді володів поясом чемпіона світу за версією WBA, зверхньо відмовив новачку професіонального рингу Ломаченку в проведенні бою. Вже цього року боксер з Ямайки довго крутив носом, не погоджуючись на гонорар у півмільйона доларів. Дійшло до того, що українець жартома пропонував ледь не частину своїх грошей, лише аби довгоочікуваний поєдинок відбувся. Одним словом, Уолтерс добряче попсував нерви команді Василя.

Окрім грошей, Уолтерс також любить поговорити. Він увесь час дозволяє собі шпильки на адресу українця. Каже, що Ломаченко вже програвав як профі (в 2014 році поступився мексиканцю Орландо Салідо), тому втратив магію непереможного суперника. Попереджає Василя, що «його ніч наближається», та називає його «індичкою на столі у День подяки». Додамо, що бій транслюватимуть на американському телеканалі НВО, а це ознака великого інтересу американської публіки. У світі професійного боксу дуже важливо бути на видноті у США. Це престиж, а також зацікавленість спонсорів і телебачення. Перемога в Лас-Вегасі зробить Ломаченка ще більш популярним в Америці.

План Ломаченка і слова Арума

Суперники сповідують різні стилі, і експерти прогнозують дуже видовищний та непередбачуваний бій.  Ломаченко швидкий технар, він краще рухається рингом, краще захищається і може змінювати тактику. Натомість Уолтерс жорсткий панчер, він розраховує на свій убійний удар. Ломаченко запевняє, що має план, як зупинити суперника. Каже, перші чотири раунди будуть для нього дуже важкими, він сконцентрується на захисті. Але далі українець спробує контролювати Уолтерса, збільшувати кількість атак та ударів і намагатиметься завершити поєдинок достроково.

Слід додати, що в суперника українця є проблеми – він майже рік не боксував і, швидше за все, втратив змагальний тонус. Також Уолтерсу важко контролювати вагу, і він може не вкластися у потрібні для другої напівлегкої ваги 59 кг. Одного разу він уже не вклався у ваговий ліміт і втратив титул WBA. Якщо подібне трапиться і цього разу, Уолтерс вже не зможе претендувати на титул Ломаченка. Хоча бій ніхто відкладати не стане. Слабкі сторони Уолтерса взяли до уваги букмекери і зробили українського боксера відвертим фаворитом – 1,13 на перемогу. Ставка на «Дроворуба» – 6,5.

Знаменитий американський промоутер Боб Арум називає цей бій потенційно кращим боєм року, а Ломаченка – кращим боксером світу. Його компліменти зрозумілі, Арум саме опікується українцем і зобов'язаний розкручувати інтригу. Водночас, слова Боба – це й спроба підняти самооцінку Ломаченка. Наш хлопець за крок до великої мети, і перемога зміцнить його статус в середовищі такого мінливого та безжального професійного боксу.

Святослав Василик, Київ

Читайте також