Через допуск Газпрому до OPAL Україна може втратити до $400 млн на рік - Яценюк

29.11.2016 | 19:53
Фото Андрія Кравченка

«Рішення німецького регулятора та Європейської комісії порушують Третій енергетичний пакет»

Через допуск російського «Газпрома» до системи OPAL Україна може втратити до 400 млн доларів на рік.

Про це заявив лідер Народного фронту Арсеній Яценюк у вівторок, 29 листопада, на брифінгу у Брюсселі після зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, передає кореспондент ARMIYA’UA.

«Нам вдалося не допустити розширення «Північного потоку». Але останнє рішення німецького регулятора та Європейської комісії, яка фактично допустила російський «Газпром» до системи OPAL, на наше переконання, порушує Третій енергетичний пакет», - сказав Яценюк.

За його словами, після цього рішення Україна може втратити близько 20% транзиту.

«У цифрах це від 300 до 400 мільйонів доларів на рік. Так само буде страждати Польща і Словаччина», - констатував екс-прем’єр-міністр України.

«Ми запропонували декілька варіантів рішень», - повідомив Яценюк. Він нагадав, що під час його зустрічі у понеділок, 28 листопада, з віце-президентом Європейської комісії Марошем Шефчовичем були обговорені можливості, «як вийти з цієї ситуації».

Політик вважає, що «рішення можливе». На його думку, «для цього треба провести дуже серйозні перемовини з нашими європейськими партнерами, як ми далі бачимо нашу енергетичну співпрацю».

Фото Андрія Кравченка

Читайте також