Росія декларує ставку на силу. І одночасно обіцяє поважати міжнародне право

01.12.2016 | 16:31

Путін затвердив концепцію зовнішньої політики РФ. Кремль твердить, що його політика «передбачувана і послідовна»

Президент РФ Володимир Путін затвердив нову концепцію зовнішньої політики Росії, в якій говориться, що в міжнародних відносинах «підвищується роль фактора сили».

Як повідомляє Meduza, у документі йдеться про загострення політичних, соціальних та економічних протиріч.

Автори концепції відзначають зростаючу ймовірність втягування провідних країн світу у регіональні конфлікти. При цьому небезпека початку великомасштабної війни, у тому числі ядерної, «залишається невисокою».

«Існуючі військово-політичні союзи не здатні забезпечити протидію всьому спектру сучасних викликів і загроз», - йдеться у документі.

Одним з найбільш небезпечних факторів в концепції названо «посилення загрози міжнародного тероризму». Для боротьби з ним пропонується створити широку міжнародну коаліцію.

У документі наголошується, що Росія проводить незалежну зовнішню політику, яка заснована на «безумовній повазі міжнародного права». Зовнішньополітичний курс країни автори концепції вважають передбачуваним і послідовним.

Одним із завдань зовнішньої політики Росії в концепції названо «зміцнення позицій російських засобів масової інформації та масових комунікацій в глобальному інформаційному просторі і доведення до широких кіл світової громадськості російської точки зору на міжнародні процеси».

Нова концепція зовнішньої політики Росії опублікована на офіційному порталі правової інформації.

На знімку: рештки збитого Росією в небі України малазійського пасажирського літака Boeing-777 рейсу MH17. Літо 2014 року. Архівне фото.

Читайте також