Порошенко: Україна має увійти до п'ятірки найбільших експортерів зброї

11.05.2015 | 16:27
Фото Андрія Кравченка

«Українським Збройним Силам буде чим зустріти ворога. Це найсучасніші, високоточні, найтехнологічніщі зразки української протитанкової зброї»

Україна має увійти до п'ятірки найбільших експортерів зброї  у світі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час перебування у навчальному центрі Сухопутних військ Збройних сил України «Десна», що у Чернігівській області, повідомляє офіційний сайт глави держави.

Президент наголосив, що Україні необхідно зміцнювати обороноздатність. З огляду на те, що агресор широко використовує танки, українське військо потребує сучасної протитанкової зброї.

«Українським Збройним Силам буде чим зустріти ворога. Це найсучасніші, високоточні, найтехнологічніщі зразки української протитанкової зброї», - сказав президент.

При цьому Порошенко звернув увагу на важливість нарощування експорту української зброї.

«Я за те, щоб ми були у п’ятірці експортерів», - сказав президент.

Він зазначив, що валютні надходження дадуть змогу купувати за кордоном модернізовані сучасні зразки озброєння та деталі для техніки українського виробництва. Президент наголосив, що буде зроблено все можливе для імпортозаміщення при виробництві зброї та військової техніки.

«Усі зразки, які ви сьогодні побачили, на 100% вироблені в Україні або в країнах , які є нашими партнерами в ЄС», - наголосив Порошенко.

За його словами, проведені бойові стрільби на базі Навчального центру «Десна» стали демонстрацією найсучасніших можливостей вітчизняної оборонної промисловості.

«Нам не треба військових парадів. Нам не треба ні перед ким грати м’язами. Нам потрібно готувати наші ЗСУ на полігонах, але це не означає, що підготовка Збройних Сил не є першочерговим завданням для української влади», - сказав Порошенко.

На знімку: новий український танк «Оплот» на виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати, 20-24 лютого 2011 р.).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також