Росія не чекала «такої різкої» заяви США - Єльченко

06.02.2017 | 13:22
Архівне фото

Новий американський постійний представник в ООН Ніккі Гейлі оприлюднила тверду та незмінну позицію США щодо ситуації на сході України

Російська сторона була, щонайменше, приголомшена твердою позицією США щодо ситуації на сході України на тлі заяв нової адміністрації про можливість покращення відносин з Росією.

Про це сказав в інтерв’ю Укрінформу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, коментуючи обговорення в Радбезі ООН питання України.

«Я бачив вираз обличчя пана Чуркіна в той момент (під час заяви представника США – ред.). Мені здається, що для нього це було певною несподіванкою. Він не очікував такої різкої заяви з боку нового постпреда США. Однозначно», - сказав Єльченко.

За його словами, перед тим, як новий американський постійний представник в ООН Ніккі Гейлі оприлюднила тверду та незмінну позицію США щодо ситуації на сході України, вона особисто грунтовно вивчила це питання, в тому числі, у спілкуванні з українськими колегами.

«На мою думку, постійний представник США повністю в курсі подій щодо ситуації на Донбасі й усе знає про Крим. Озвучена нею позиція підтверджує, що нова адміністрація США повною мірою ознайомлена із ситуацією в Україні та продовжує займати сильну позицію в цьому питанні», - зазначив представник України.

Єльченко підтвердив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку з боку США в ООН та збереження міжнародного тиску на РФ.

«Я абсолютно в цьому впевнений», - сказав глава української Місії.

Єльченко додав, засідання РБ ООН підтвердило настрій міжнародного співтовариства на підтримку України.

Читайте також