Яценюк наполягає на продовженні санкцій проти Росії

09.02.2017 | 16:41
Фото Andrew Kravchenko

«Будь-які спроби окремих країн вільного світу умиротворити Російську Федерацію закінчаться тим, чим закінчилися спроби умиротворення перед Другою світовою війною»

Сьогодні Росія являє загрозу для країн вільного світу, і санкції проти неї – це спосіб захисту не лише України, а й Євросоюзу та США.

Як передає кореспондент ARMIYA’UA, про це заявив екс-прем’єр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час 5-го Київського безпекового форуму для молоді,

«Будь-які спроби окремих країн вільного світу умиротворити Російську Федерацію закінчаться тим, чим закінчилися спроби умиротворення перед Другою світовою війною. Росія розуміє тільки одну мову – мову сили», - сказав Яценюк.

«Для того щоб ми захистили свою країну, - додав він, - нам треба мати сильну Україну і сильну міжнародну підтримку».

На переконання політика, санкції проти РФ є «дієвим механізмом і мають бути збережені до моменту повного відновлення територіальної цілісності української держави».

Санкції проти РФ, на його переконання, є прямим засобом захисту не лише України, а й країн-членів Європейського Союзу, і Сполучених Штатів Америки, «адже Росія являє загрозу для країн вільного світу».

«Не ми розпочали війну – Росія почала війну. І Росія повинна за це відповісти», - заявив Яценюк.

«Мета війни, розпочатої Російською Федерацією, – новий світовий порядок. Президент Росії Володимир Путін хоче відновити вплив над територіями, як він каже, «колишнього Радянського Союзу». Він забув, що Радянський Союз впав і ніколи не буде відновлений. Він так само розглядає відновлення впливу і на Балтійські країни. Він розглядає розширення впливу Російської Федерації і поділ світу, де Росія буде певною домінантою. Цього не відбудеться. Цього неможливо допустити», - вважає лідер Народного фронту.

5-й Київський безпековий форум для молоді, організований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», проходить 9-10 лютого 2017 року. Тема Форуму - «Україна та Балто-Чорноморська демократична дуга: молодь в дії». У заході беруть участь понад сто молодих лідерів з усіх областей України, молоді спеціалісти з Італії, Естонії, Грузії, Молдови, Азербайджану.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також