Bellingcat: за доставку на Донбас «Бука», який збив Боїнга, відповідав російський офіцер

15.02.2017 | 21:45

Відставний російський офіцер Сергій Дубинський, «Хмурий», воював в Афганістані та Чечні

Перевезення «Бука», за версією слідства, який збив рейс MH17 на Донбасі, контролював відставний російський офіцер Сергій Дубинський, який фігурував у ЗМІ як командир «розвідки «ДНР» під псевдонімом Похмурий.

Як повідомляє Espreso.tv, про це інформує в своїй доповіді про падіння MH-17 Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається пошуком даних з відкритих джерел.

Автори розслідування ідентифікували бійця «збройних сил «ДНР» Похмурого, відповідального за транспортування пускової установки ракетного комплексу «Бук».

Bellingcat передали отримані дані зведеної групі слідчих, яка веде кримінальне розслідування щодо Boeing MH17, збитого на Донбасі в липні 2014 року. До складу цієї групи входять представники слідчих органів Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії і України.

Раніше повідомлялося, що, Росія передала нідерландським слідчим у справі про катастрофу рейсу MH17 дані контролю радіолокації у форматі, який не відповідає встановленим міжнародними стандартами, у зв'язку з чим використати їх для отримання більш ясної картини події поки не вдалося.

Міжнародна спільна слідча група, що розслідує катастрофу Боїнга МН17, досі не отримала від Росії нові дані радарів.

28 вересня слідчі міжнародної групи розслідування авіакатастрофи МН17 довели, що ракета, яка збила «Боїнг» над Донбасом, була випущена з підконтрольної бойовикам території.

Також члени міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака рейсу МН17 продемонстрували шлях зенітного ракетного комплексу «Бук» з Росії до селища Первомайське.

Архівне фото

Читайте також