На Донбасі та в Криму перебуває велика кількість російської зброї - Клімкін

08.03.2017 | 01:24

Міністр закликав США надати Україні зброю для протистояння агресору

На окупованих територіях України перебуває понад 100 російських танків, 800 БТРів, 1000 артилерійських систем та ще 200 систем залпового вогню.

Крім того, в окупованих Криму та Донбасі на цей час перебувають понад 4 тисяч солдатів регулярних російських військ, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час слухань у Конгресі США.

«В Україну потрапила шокувальна цифра російських озброєнь – я кажу про окупований Донбас і Крим – зараз є близько 4200 солдатів регулярних військ, понад 100 танків та 800 БТР. Зараз в Україні до тисячі артилерійських систем, понад 200 реактивних систем залпового вогню», - сказав Клімкін.

За його словами, з Росією сьогодні треба говорити з позиції сили, об’єднавши зусилля міжнародної спільноти.

«Єдиним можливим шляхом взаємодії з Росією є взаємодія з позиції сили та міжнародної солідарності. Ніяких угод з Росією не повинно бути укладено, допоки вона не виконає своїх зобов'язань. Я прошу цей підкомітет про рішучу підтримку у кількох напрямках. Оборонна зброя, яку надасть США, а також подальша військова та технічна підтримка, пошле правильний сигнал Кремлю», - наголосив Клімкін.

Він також закликав американських парламентарів продовжити тиск на Кремль, а також надати Україні зброю для боротьби з агресором.

«Постачання оборонної зброї з боку Сполучених Штатів, а також продовження поставок військово-технічного обладнання стало би потужним сигналом для Кремля та значно посилило би можливості України обороняти свою територію від російської армії», - заявив Клімкін.

Архівне фото

Читайте також