Україна вдосконалює новий серійний танк «Оплот»

21.05.2015 | 14:21
Танк «Оплот» на військовому полігоні. Архівне фото

«На цей час ми маємо високо боєздатний танк, спроможний виконувати будь-які бойові завдання» – Бєлов

Україна вдосконалює новий серійний танк «Оплот».

Про це сказав у четвер, 21 травня 2015 р., в інтерв’ю ARMIYA'UA Микола Бєлов, генеральний директор Державного підприємства «Завод ім. Малишева» – основного виробника бронетехніки в Україні.

«Наші військові конструктори та інженери внесли велику кількість вдосконалень, які торкаються, зокрема, озброєння, ходової частини та силової установки «Оплота», - сказав Микола Бєлов, коментуючи  хід серійного виробництва танка, яке здійснює завод ім. Малишева впродовж кількох останніх років.

Торкаючись конкретного іноземного замовлення на поставки танка «Оплот» в одну з країн Азії, Микола Бєлов зазначив, що «контракт виконується і сьогодні завод працює над випуском чергової партії машин».

«Ми враховуємо побажання замовника, він задоволений, і на цей час ми маємо вже високо боєздатний танк, спроможний виконувати будь-які бойові завдання для такого роду машин», - сказав Микола Бєлов.

Танк «Оплот» створений Харківським конструкторським бюро ім. Морозова, в 2009  році прийнятий на озброєння армії України. Серійне виробництво машини здійснюється Державним підприємством «Завод ім. Малишева» у Харкові. Перший зразок танка «Оплот» в рамках експозиції України був показаний на 10-й Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) у лютому 2011 р., а також на виставці IDEX-2013.

Характеристики БМ «Оплот»: маса – 51 тонн, екіпаж – 3 осіб, двигун: 6ТД-2 потужністю 1200 к.с. Озброєння: танкова гармата 125 мм, спарений кулемет 7,62 мм, зенітна установка винесеного типу 12,7 мм. Швидкість руху 70 км/год., запас ходу по паливу – 450 км. Танк забезпечує виконання бойових завдань у різних кліматичних, метеорологічних і дорожніх умовах у діапазоні температури довкілля від -40°С до +55°С.

Читайте також