Учасники захоплення Харківської ОДА отримали умовні терміни покарання

21.03.2017 | 13:02

Четверо сепаратистів засуджені до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 3 роки, їм присуджено штрафи

Чотири учасники силового захоплення Харківської обласної держадміністрації у квітні 2014 року отримали умовні терміни покарання за вчинені злочини.

Як передає кореспондент ARMIYA’UA, Київський райсуд Харкова встановив, що 7 квітня 2014 року близько 22.00 обвинувачені на майдані Свободи в Харкові брали участь у мітингу «за дружні відносини з Росією та розширення повноважень регіонів України».

Суд визнав трьох харків'ян та одного жителя Дніпропетровської області винними в тому, що 7 квітня 2014 року вони увірвалися на перший поверх будинку ХОДА, де кидали камені, світло-шумові гранати, вибухові пакети і стріляли з травматичної зброї у бік співробітників правоохоронних органів.  

Всі четверо сепаратистів засуджені до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 3 роки і отримали штрафи.

Суд також задовольнив позови про стягнення із засуджених матеріальних збитків: від ХОДА - на 186 тис. 369 грн, від Харківської облради - на 11 тис. 786 грн, від Харківської національної академії Національної гвардії - на 21 тис. 133 грн, від комунального підприємства «Держпром» - на 3 млн 776 тис. 490 грн.

Як відомо, у Будинок рад, де міститься Харківська облдержадміністрація, навесні 2014 року двічі вдералися сепаратисти. Першого березня після мітингу на майдані Свободи проросійські активісти підняли над Будинком рад російський прапор, але на другий день міліція повернула приміщення під контроль обласної влади.

Шостого квітня 2014 року прихильники федералізації та приєднання Харківської області  до Росії вдруге захопили приміщення Харківської ОДА, однак уже вранці 8 квітня були витіснені з Будинку рад спецпідрозділами міліції. Того дня правоохоронцями було затримано понад 60 осіб.

Відомо також, що навесні 2014 року у Харкові діяли групи російських спецслужб та активісти російської окупації України, серед них – і відомий терорист Моторола.

За даними обласної влади того часу, матеріальний збиток, нанесений бандитськими угрупованнями державному приміщенню, становив 10 млн грн.

На знімку: учасники захоплення Будинку рад у Харкові, березень - квітень 2014 року.

Архівне фото

Читайте також