У Москві затримали кореспондента УНІАН Романа Цимбалюка

21.03.2017 | 19:31

Український журналіст брав інтерв’ю в аспіранта Московського університету, якого поліція побила за український прапор

У Москві затримали кореспондента УНІАН Романа Цимбалюка, а також аспіранта, який вивісив над МДУ прапор України і в якого український журналіст брав інтерв’ю.

Про це сам журналіст написав у Facebook у вівторок, 21 березня.

За словами Романа, поліція відібрала у нього документи.

«Ми знайшли героя Захара, який вивісив Український прапор над МГУ в день третьої річниці анексії Криму. Прекрасне інтерв'ю закінчилося приїздом поліції. Забрали мої документи. Чекаємо приїзду начальника поліції МДУ», - написав Роман.

«Нас затримали, - повідомив журналіст, - везуть до місцевого відділення поліції перевіряти «законність» зйомки.

«Перший раз у житті в машині поліції :) Не спрацювала акредитація МЗС РФ. Кажуть, що ми вигукували гасла, а може і проводили «мітинг», - написав Цимбалюк.

Як повідомлялося, напередодні співробітники ФСБ Росії допитали і побили аспіранта історичного факультету Московського університету, який 18 березня під час фестивалю у річницю анексії Криму вимахував з вікна своєї кімнати в гуртожитку прапором України.

30 вересня 2016 року у Москві був затриманий кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко.

7 жовтня українському журналісту було висунуто обвинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, в тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський райсуд Москви продовжив Романові Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня 2017 р. МЗС України висловило рішучий протест з цього приводу.

Архівне фото

Читайте також