Яценюка заарештували в Росії, заочно

27.03.2017 | 18:44
Фото Andrew Kravchenko

Справу про «звірств Яценюка в Чечні» було розглянуто за поданням Слідчого комітету Росії

Суд міста Єсентуки Ставропольського краю Росії заочно ухвалив рішення про арешт екс-прем'єра України, лідера партії Народний фронт Арсенія Яценюка.

Про це повідомляє сайт російського суду.

«Постановою суду щодо Яценюка заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, у зв'язку з тим, що він 21 лютого 2017 року оголошений у міжнародний розшук», - йдеться у повідомленні.

Справу було розглянуто за поданням Слідчого комітету Росії, який звинувачує Яценюка за кількома статтями.

У повідомленні суду вказується, що «термін обчислювати з моменту затримання обвинуваченого на території Російської Федерації або екстрадиції в РФ».

Інформацію про розгляд справи в суді повідомив сам Яценюк у понеділок, 27 березня.

За словами українського політика, йому інкримінується:

«Участие в устойчивой вооруженной группе (банде) или в совершаемых ею нападениях»;

«Ответственность за приготовление к преступлению и за покушение на преступление»;

«Умышленное убийство при отягчающих обстоятельствах».

Яценюк назвав це «повною і схибленою маячнею», але водночас «продуманим сценарієм». На його переконання, «Кремль шукає юридичні механізми переслідувань українських політиків».

«У цьому сценарії є намір вивести тему «звірств Яценюка в Чечні» на новий рівень для широкого спектру подальших дій. Очевидно: на фоні всіх останніх резонансних подій – цинічних вбивств та репресій проти опозиції – російська диктаторська влада переходить до нового витка гібридної війни», - заявив український політик.

Раніше тема про «звірств Яценюка в Чечні» викликала хвилю насмішок над російською «фемідою»  в інтернеті. У Чернівецькому університеті запевнили, що у 1994 році 20-річний студент Арсеній Яценюк здавав сесію, а не брав участь у війні на Кавказі.  

Фото Андрія Кравченка

Читайте також