В Берліні заговорили про можливість бойкоту ЧС-2018 в Росії

28.03.2017 | 11:42

«Країна, в якій не дотримуються елементарні громадянські права, в принципі не повинна проводити будь-які чемпіонати світу»

Після масових затримань учасників антикорупційних протестів у Москві із застосуванням насильства поліцією німецькі політики відновили дискусії про можливий бойкот чемпіонату світу з футболу в Росії 2018 року.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle. 

Як заявив уповноважений уряду ФРН з питань співробітництва з Росією Ґернот Ерлер, ситуація, у якій перебуває громадянське суспільство в цій країні, різко погіршилася.

Водночас він нагадав, що перегляд рішення про проведення першості світу в Росії знаходиться у «виключній компетенції ФІФА».

Заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Міхаель Фукс у свою чергу, зазначив, що країна, в якій не дотримуються елементарні громадянські права, в принципі не повинна проводити будь-які чемпіонати світу.

На думку політика, несприятлива ситуація з правами людини і безпекою призведе до того, що багато футбольних вболівальників і так утримаються від поїздки в Росію на ЧС-2018.

Бойкот міжнародних спортивних змагань повинен бути «рідкісним винятковим випадком», проте Росія вже не перший рік рухається в небезпечному напрямку, порушуючи міжнародне право і права людини, що «абсолютно неприйнятно», наголосив Міхаель Фукс.

Читайте також