Укроборонпром спростував інформацію про зрив контракту на постачання БТР-4Е до Таїланду

29.03.2017 | 19:44
Фото Andrew Kravchenko

Концерн просить українські ЗМІ перевіряти інформацію

Державний концерн «Укроборонпром» спростував інформацію про зрив контракту на постачання вітчизняних бронетранспортерів БТР-4Е до Таїланду.

Про це в середу, 29 березня, повідомила прес-служба Концерну.

«Нині триває переговорний процес щодо закупівлі БТР-4Е Королівською Армією Таїланду, відповідне рішення буде прийняте протягом 2017-2018 рр», - йдеться у повідомленні.

«Військова техніка виробництва Державного концерну «Укроборонпром», а саме бронетранспортери БТР-4Е,  успішно пройшла процес стандартизації і може буде закуплена Королівською Тайською Армією. Разом з цим, Таїланд здійснив стандартизацію різних видів техніки з метою забезпечення нею різних підрозділів своєї армії», - повідомляє прес-служба.

Фахівці Концерну наголосили, що Таїланд є стратегічним партнером України та одним із основних іноземних експлуатантів вітчизняної військової техніки. За понад 10-річну співпрацю Королівська тайська армія закупила та успішно експлуатує понад 200 одиниць військової техніки українського виробництва – за весь цей час Україна не отримала жодної рекламації про несправність техніки.

Прес-служба зазначає, що «сьогодні в Таїланді завершились масштабні навчання із залученням техніки українського виробництва. Танки і бронетранспортери виробництва «Укроборонпрому»  показали дуже гарні результати та були високо оцінені керівництвом Королівської Тайської Армії, які були присутні на навчаннях».

Державний концерн «Укроборонпром» вкотре наголошує на необхідності перевірки даних, «розповсюдження яких може завдати іміджевих втрат Україні на міжнародній арені».

«Просимо українські ЗМІ не додавати очок ворогові, що веде проти України гібридну, в тому числі й інформаційну, війну. Питання експорту зброї – це репутація держави, наповнення бюджету країни та інвестиції у вітчизняний ОПК», - зауважили в Концерні.

Напередодні у деяких ЗМІ з’явилася інформація про те, що Україна втратила Таїланд як покупця своїх бронетранспортерів, і що натомість Бангкок підписав контракт з китайською компанією Norinco на придбання 34 нових китайських бронетранспортерів, які є повними аналогами українських БТРів, котрі раніше закуповувалися Таїландом.

На знімку: БТР-4 вирбоництва Харківського КБ ім. Морозова на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також