Підірваний у Маріуполі полковник СБУ зловив 80 російських агентів і терористів

02.04.2017 | 16:12

Олександр Хараберюш був один з найрезультативніших українських контррозвідників в російсько-українській  війні

Підірваний у Маріуполі полковник СБУ Олександр Хараберюш здійснив близько 80 затримань російських агентів і терористів.

Як повідомив журналіст Юрій Бутусов, вбитий офіцер був один з найрезультативніших українських контррозвідників.

«39-річний Олександр Хараберюш, позивний «Душман», був один з найрезультативніших українських контррозвідників в цій (російсько-українській - ред.) війні. Родом з Донецька, він справою довів свою вірність Україні», - написав у Facebook Бутусов.

За його даними, у більшості захоплень він брав участь особисто.

«У важкій війні з російськими спецслужбами, які налагодили масову закидання агентури для проведення диверсій, донецьке СБУ відповідало ударом на удар. Хараберюш зіграв ключову роль у виявленні і викритті трьох зрадників в рядах донецького СБУ, завербованих російською розвідкою - Третяка, Никифорова, Косяка», - повідомив Бутусов.

Він зазначив, що Хараберюш брав участь в резонансній операції із затримання та захоплення відомої диверсійної групи «Мангуст».

Як повідомляла ARMIYA’UA, 31 березня у Маріуполі внаслідок підриву автомобіля загинув заступник начальника відділу контррозвідки донецького управління Служби безпеки України полковник Олександр Хараберюш.

На знімку: голова Служби безпеки України Василь Грицак на церемонії прощання з Олександром Хараберюшом. Маріуполь, 2 квітня 2017 р.

Фото сайту Цензор.нет

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів