Донбас. «Перемир’я». За добу загинуло двоє українських бійців

04.04.2017 | 08:24

Ситуація загострюється, агресор 48 разів відкривав вогонь по позиціях ЗСУ.  Аби пригасити вогневу активність ворога, сили АТО відкривали вогонь у відповідь

За минулу добу внаслідок обстрілів позицій ЗСУ російсько-окупаційними військами на Донбасі загинуло двоє українських бійців, п’ятеро отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Згідно з повідомленням, станом на 06.00 4 квітня 2017 року ситуація на лінії розмежування загострюється, кількість провокаційних обстрілів українських позицій – збільшується. Минулої доби агресор 48 разів відкривав вогонь по позиціях ЗСУ.

«Епіцентром вогневого протистояння став учора Маріупольський напрямок. З мінометів калібру 82 мм, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог обстрілював захисників Березового. Морських піхотинців у районі Гнутового та Водяного, накривав вогнем з БМП. Гранатомети різних систем противник застосовував для ураження наших позицій під Богданівкою та Чермаликом, а з великокаліберних кулеметів намагався поцілити в захисників Широкиного та Красногорівки. В районі Гнутового активізувались ворожі снайпери», - йдеться у повідомленні.

Також на Донецькому напрямку найгарячіше було поблизу Авдіївки та шахти Бутівка, де російсько-терористичні підрозділи обстріляли українські опорні пункти з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї противник вів вогонь у районі Пісків. По захисниках Верхньоторецького ворог бив з гранатометів, а по українських військовослужбовцях поблизу Кам’янки – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«На Луганському напрямку опорні пункти в районі Кримського ворог обстріляв з міномету калібру 120мм», - повідомляє прес-центр.

Аби пригасити вогневу активність ворога, сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів