Армія України отримала сучасну радіолокаційну станцію

06.04.2017 | 15:09

Установка призначена для використання в протиповітряній обороні, для видачі даних про ціль на зенітно-ракетний комплекс

Збройні сили України отримали сучасну високоефективну радіолокаційну станцію 79К6 .

Продукція виготовлена в рамках виконання замовлення Міністерства оборони України Науково-виробничиим комплексом «Іскра», що входить до складу ДК «Укроборонпром», повідомляє прес-служба Концерну.

Високоефективна РЛС 79К6 призначена для використання в протиповітряній обороні, для видачі даних про ціль на зенітно-ракетний комплекс, а також як інформаційна ланка з військово-повітряними цілями та підрозділами ППО щодо забезпечення безпеки польотів.

РЛС 79К6 – трикоординатна радіолокаційна станція кругового огляду, що призначена для роботи в умовах наявності перешкод природного та навмисного типу. РЛС побудована на базі цифрової фазованої решітки. Однією з ключових особливостей даної РЛС є висока середня потужність випромінюваного сигналу, що досягається за рахунок застосування сучасного багатопроменевого клістронного передавача. Таке значення більш ніж утричі перевершує значення середньої потужності сучасної транзисторної РЛС.  Висока стабільність передавальної системи в поєднанні з високою частотою повторення зондувальних імпульсів дозволяють ефективно гасити пасивні перешкоди і виявляти цілі з малими радіальними швидкостями.

Архівне фото

Читайте також