Україна відновлює свій ракетний щит задля зміцнення безпеки Європи - Турчинов

12.04.2017 | 10:41
Фото Володимира Струмковського

Країна «стверджується на світовій арені як сучасна космічна та авіаційна держава»

Україна сьогодні відновлює свій ракетний щит задля зміцнення безпеки Європи.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов у своєму вітанні з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі та Всесвітнього дня авіації і космонавтики.

«Відновлюється ракетний щит України, що має стати частиною єдиної системи забезпечення безпеки на Європейському континенті», - заявив Турчинов.

«Українські науковці та конструктори, - наголосив він, - є визнаними у світі авторитетами у галузі ракето- та авіабудування. Підприємства вітчизняного авіаційно-космічного комплексу гідно забезпечують виконання актуальних завдань національної безпеки і оборони, реалізують національні геополітичні інтереси».

За словами Турчинова, «завдяки цій самовідданій копіткій праці Україна впевнено стверджується на світовій арені як сучасна космічна та авіаційна держава. Досягнуто стратегічних успіхів у виробництві сучасних літаків та ракетних комплексів, що не поступаються найкращим світовим аналогам».

Вітаючи працівників ракетно-космічної галузі України з професійним святом, голова РНБО побажав їм «нових досягнень та успіхів, які дозволять Україні, піднявшись на новий рівень, посилити свої позиції як високотехнологічної авіаційної та космічної держави».

Як раніше повідомляв Турчинов, 2016 року Україна розпочала поставки до війська власних ракет для реактивних систем залпового вогню. За його даними, на сьогодні в Україні існує повний цикл виробництва ракет. 21 березня 2017 р. пройшли чергові планові випробувальні запуски ракет, які були проведені спільними зусиллями ДК «Укроборонпром» та Державного космічного агентства України. За словами Турчинова, випробовування показують, що українські ракети кращі за російські аналоги.

На знімку: Україна проводить ракетні випробовування, березень 2017 р.

Фото Володимира Струмковського

Читайте також