В Росії розраховують, що США зупинять «насильницьку українізацію» України

11.04.2017 | 18:25

Кремль покладається на те, що Адміністрація Трампа використає свій «влив на Київ», аби зупинити «реваншизм»

Нинішнє керівництво Росії вважає, що в Україні триває «конфлікт», і сподівається на те, що США використають свій «вплив на Київ» і політику держави, зокрема, зупинять, як вважають у Кремлі, «насильницьку українізацію».

Про це йдеться у коментарі МЗС РФ у зв'язку з візитом до Росії державного секретаря США Рекса Тіллерсона.

«Особливо розраховуємо, що США зможуть, використовуючи свій вплив на Київ, нейтралізувати реваншистські настрої української «партії війни». Вашингтон також міг би спонукати владу України до неухильного виконання своїх зобов'язань за Мінськими угодами, що є єдиним шляхом до врегулювання конфлікту, викликаного спробами націонал-радикалів насильно українізувати всі сфери життя цієї багатоетнічної країни», - йдеться у повідомленні російського МЗС.

Анексію Криму, розв’язану Росією війну та окупацію Донбасу Кремль називає «українською кризою» як «прямим наслідком безвідповідальної політики Адміністрації Б.Обами».

Тіллерсон 11 квітня прибув до Москви, де заплановано зустріч з керівником МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Кремль констатує, що «нинішні російсько-американські відносини переживають найскладніший період після завершення «холодної війни», і розраховує на «продуктивні переговори».

Напередодні у розмові з президентом Петром Порошенком Тіллерсон запевнив, що США підтримують територіальну цілісність України і наполягають на виконанні Мінських домовленостей.

Читайте також