Розстріл Євромайдану: суд продовжив термін проведення слідчих експериментів

18.04.2017 | 18:04

П'ятьох колишніх «беркутівців» звинувачують у вбивстві активістів Майдану. Обвинувачені не визнають своєї вини 

Святошинський райсуд продовжив до 1 вересня 2017 року термін проведення слідчих експериментів у справі п'ятьох колишніх бійців «Беркута», обвинувачених у вбивстві учасників Євромайдану.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу адвокат Стефан Решко.

«Суд задовольнив клопотання прокурорів і продовжив до 1 вересня стороні обвинувачення термін для проведення слідчих експериментів», - сказав Решко.

Крім того, під час сьогоднішнього судового засідання суд відмовив у задоволенні клопотань захисту про відвід прокурора Романа Псюка та судово-медичних експертів.

Адвокати підсудних аргументували свою заяву про відвід прокурора тим, що сторона обвинувачення не забезпечила участь обвинувачених Павла Аброськіна і Олега Янішевського у слідчих діях на вулиці Інститутській у Києві. На думку адвокатів, прокурор мав зупинити слідчі дії після того, як йому надійшла заява про відвід експертів, які брали участь у досудовому слідстві. У цьому зв'язку захист також подав до суду скаргу на дії та бездіяльність прокурора.

На це сторона обвинувачення заперечила, що обвинувачених не залучали до проведення слідчих експериментів, оскільки не було можливим гарантувати їхню безпеку.

Як повідомлялося, 2 березня суд зобов’язав сторону обвинувачення провести слідчий експеримент у кримінальному провадженні щодо п’ятьох екс-бійців спецпідрозділу «Беркут».

Святошинський районний суд 17 травня 2016 р. розпочав розгляд справи стосовно колишніх «беркутівців» Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

П'ятьом колишнім «беркутівцям» інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Обвинувачені не визнають своєї вини за жодним із пунктів.

Фото з відкритого інтернету; (внизу) Андрія Кравченка

Читайте також