Суд відпустив Мартиненка на поруки

22.04.2017 | 14:43

Колишнього депутата зобов’язали здати паспорт, не виїжджати з Києва, з’являтися на допити 

Солом'янський суд Києва відхилив клопотання прокурорів узяти під варту колишнього депутата Миколу Мартиненка і відпустив його на поруки міністрів та парламентарів.

У суботу, 22 квітня, суд також зобов'язав Мартиненка здати закордонний паспорт, не виїжджати за межі Києва, а також повідомляти про зміну свого місця проживання, передає кореспондент ARMIYA’UA.

Суд зобов'язав поручителів, серед яких, зокрема, заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, народні депутати Георгій Логвинський, Павло Пинзеник, Андрій Тетерук та Микола Княжицький, забезпечити прибуття підозрюваного до зали суду для свідчень за першою вимогою.

Миколі Мартиненку висунуто підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. Слідство вважає, що екс-депутат причетний до розтрати коштів Держпідприємства «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол.

Прокурори клопотали про обрання Мартиненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 млн грн.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати