Війна. Донбас: з початку доби загинули двоє бійців, п'ятеро поранені

28.04.2017 | 18:31

Прес-центр АТО: російсько-окупаційні війська 31 раз обстріляли позиції сил Збройних сил України

У п'ятницю, 28 квітня, на Донбасі внаслідок бойових дій загинули двоє українських бійців, ще п'ятеро зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«З початку доби ворог 31 раз відкривав вогонь по опорних пунктах Збройних сил України... Два військовослужбовці загинули, ще п'ять захисників дістали поранення», - йдеться у повідомленні.

За даними прес-центру, на Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, зенітних установок ЗУ-23-2 та гранатометів різних систем бойовики накривали опорні пункти в районі Красногорівки. З озброєння БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по морських піхотинцях поблизу Павлополя та Водяного, а біля Широкиного – обстрілювали з озброєння БМП та БТР. З кулеметів великих калібрів окупанти били по оборонцях Гнутового.

По захисниках Авдіївки бойовики вели вогонь із мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. З мінометів калібру 120-мм та 82-мм обстрілювали опорні пункти поблизу населеного пункту Луганське, з протитанкових гранатометів – позиції поблизу Зайцевого (тут діяли і снайпери), йдеться у вечірньому зведенні.

На Луганському напрямку зі 120-міліметрових мінометів підрозділи російсько-окупаційних військ били по позиціях біля населеного пункту Ніжне, а з мінометів калібру 82-мм – по опорних пунктах поблизу Новотошківки. Захисників Кримського обстрілювали з автоматичних гранатометів, а з кулеметів великих калібрів – оборонців Попасної.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю та здоров’ю військовослужбовців, - повідомляє прес-центр, - командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь».

Архівне фото

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів