НАТО вважає блокування російських сайтів питанням нацбезпеки України

17.05.2017 | 10:31

У Альянсі визнали, що Україна дотримується міжнародних зобов'язань і вибудовує  адекватну систему стримувань та противаг

У НАТО вважають, що блокування російських сайтів в Україні є питанням національної безпеки, а не свободи слова.

Так відповіли у прес-службі НАТО на запит російського агентства ТАСС.

«Український уряд чітко дав зрозуміти, що це рішення – це питання безпеки, а не свободи слова. НАТО працює з Україною щодо посилення її реформ, включаючи питання демократії, верховенства закону та дотримання прав людини. Свобода преси входить в теми цього діалогу», - відповіли у прес-службі НАТО.

У Альянсі висловили переконання, що Україна дотримується міжнародних зобов'язань та вибудовує  адекватну систему стримувань і противаг.

«Свобода слова охоплюється цим діалогом. Ми віримо у відданість України своїм міжнародним зобов'язанням і тому, що в країні діє система стримувань та противаг», - заявили в НАТО.

16 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про санкції до деяких російських IT-компаній, у тому числі й розробників програмного забезпечення. Указ зобов’язує всіх провайдерів заблокувати доступ до низки російських інтернет-сервісів, включаючи Яндекс, Вконтакте.

Читайте також