Бутусов: побачимо, наскільки послідовними будуть республіканці

20.05.2017 | 15:24

«Підтримка української незалежності лише на словах, без надання сучасної зброї для захисту, є поразкою для США. При Трампі все має бути інакше» - Гінгріч

Головний редактор інтернет-видання Цензор.нет Юрій Бутусов висловив сподівання, що республіканці США будуть послідовно дотримуватися своїх обіцянок щодо підтримки України.

Про це журналіст написав у Facebook, коментуючи зустріч з Ньютом Гінгрічем – наближеним до Трампа впливовим представником правлячої Республіканської партії.

«У середу була цікава зустріч – мене з Дмитром Тимчуком запросили до Ньюта Гінгріча – одного зі стовпів республіканської партії США, колишнього спікера Конгресу США, близького до президента Трампа. Гінгріча цікавила обстановка на фронті, хід війни, ефективність військової допомоги Заходу», - повідомив Бутусов.

«Я висловив свою думку щодо оптимальної стратегії і тактики для України на Донбасі. Буде вторгнення РФ, чи локальні удари, чи поки фронт буде триматися ... Що таке для нас перемога, і яким чином її можна домогтися, на мій погляд. А також сказав, які види озброєнь, на мій погляд, було б оптимально отримати від американців, виходячи з реальної обстановки. Деталізував наскільки міг. Сподіваюся, моя інформація та інформація Дмитра виявляться корисними», - написав Бутусов.

Журналіст нагадав, як після виборів Гінгріч заявив, що буде займатися питаннями стратегії, і як у вересні 2016 року під час виборчої кампанії в США республіканець оприлюднив свою однозначну позицію у питанні надання зброї Україні.

«Ми можемо стверджувати напевно, що президент Трамп розблокує питання надання зброї на користь України. Трамп може говорити приємні речі про Путіна, але тим часом він буде продавати Україні зброю ... Упевнений, що український народ має право захищати себе і свою країну. Взагалі, така політика, підтримка української незалежності лише на словах, без надання належної сучасної зброї для захисту, є поразкою для США. При Трампі все має бути інакше», - наводить слова Гінгріча український журналіст.

«Що ж, подивимося, наскільки послідовними будуть республіканці, і як швидко Білий дім ухвалить рішення», - резюмував Бутусов.

Читайте також