Спецслужби Росії використовують соцмережі для інформаційних диверсій проти України - Тетерук

16.05.2017 | 14:09

«Інформаційна руйнівна кампанія, яка провадиться Росією, має бути зупинена»

Рішення про блокування російських соціальних мереж ухвалено в інтересах національної безпеки України і покликане захистити країну від інформаційної війни, яку веде Росія.

Про це заявив перший заступник керівника фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Андрій Тетерук в інтерв'ю журналістам, коментуючи відповідний указ Президента.

За його словами, рішення РНБО, яке ввів у дію Президент, є «дуже важливим кроком у посиленні національної безпеки нашої держави».

Тетерук зазначив, що крім блокування таких Інтернет-ресурсів, як «Вконтакте», «Яндекс», «Одноклассники» тощо, був також затверджений список з 1228 фізичних та 468 юридичних осіб, щодо яких будуть застосовані санкції терміном від 1 до 3 років.

«Ці ресурси повністю контролюються ФСБ Російської Федерації, країною-агресором. Ми наклали на них санкції для того, щоб унеможливити проведення спецоперацій за допомогою соцмереж. Я вважаю це розумним, правильним і виваженим кроком», - сказав Тетерук.

На його думку, це рішення вже давно назріло.

«Інформаційна руйнівна кампанія, яка провадиться Російською Федерацією, має бути зупинена. Насамперед тими рішеннями, які приймаються у парламенті, на засіданнях РНБО, урядом України. І всі ті майданчики, які використовує Російська Федерація для зміцнення своєї агресії, вони завжди будуть під увагою української влади», - наголосив Тетерук.

Він також додав, що «всі намагання Кремля шукати нові майданчики будуть належним чином вивчені і будуть прийняті відповідні державні рішення».

Разом з тим, на думку Тетерука, блокування російських інтернет-ресурсів та програмного забезпечення в Україні відкриває можливості для українських та західних IT-компаній запропонувати вітчизняним користувачам новий якісний продукт і зайняти нішу, що звільнилася.

Джерело

Читайте також