«Трамп має зрозуміти – Путін не є другом» - The New York Times про інтерв’ю з Яценюком

20.05.2017 | 13:21
Фото Andrew Kravchenko

«Ви дотримуєтеся цінностей вільного світу. Він притримується цінностей диктатури і автократії»

Втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах, як і у Франції, Нідерландах та інших європейських країнах, – має дати зрозуміти, яка реальна мета Путіна.

«Він хоче підпалити весь дім вільного світу, розділити всіх», - цитує лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюк американське видання The New York Times.

У статті Пітера Бейкера йдеться про розмову з Яценюком під час його візиту до Вашингтона цього тижня. Автор статті наголошує, що Яценюк прибув до США «з місією переконатися, що Україна не забута».

Як зазначає видання, він зустрівся цьог з Фіоною Хілл, топ-радником Білого дому з питань Росії, та Андреа Томпсон, радником із національної безпеки віце-президента Майка Пенса: «На Капітолійському пагорбі він зустрівся із законодавцями, такими як сенатор Тед Круз, республіканець з Техасу. Він також зустрівся з паном Обамою».

Пітер Бейкер підкреслює, що зараз дуже важливий момент для України, «коли пан Трамп у п'ятницю вирушає у свій перший закордонний візит в якості президента»: «Після зупинки на Близькому Сході і в Ватикані, президент вирушить до Брюсселя для зустрічі з іншими лідерами НАТО, насамперед європейцями, які в останні роки тримають лінію фронту проти російських «авантюр».

«Партнери відчули полегшення, коли президент не скасував санкції проти Росії, як він раніше припускав, і врешті припинив свою критику на адресу НАТО, заявивши, що Альянс «більше не застарілий», як він заявляв лише кілька місяців тому», - йдеться у статті.

Яценюк також зазначає про рішення пана Трампа не послаблювати санкції та говорить, що його зустрічі з представниками адміністрації цього тижня були обнадійливими. «Ми йдемо згідно з порядком денним», - сказав він.

За словами Яценюка, президент Трамп має зрозуміти: «Путін не є другом».

«Мені здається, президенту Трампу потрібно отримати краще розуміння того, ким Путін є насправді. Його дуже важливо розуміти. Він ворог моєї країни. Але він дуже розумний «політичний хижак». І його головна мета полягає в тому, щоб обіграти президента Трампа», - цитує Яценюка The New York Times.

Яценюк хоче, аби Трамп бачив Путіна так, як його бачить він. «Я не вважаю, що США та Росія могли б налагодити відносини. Ви не просто по різні боки – ви в різних світах. Ви були, є і будете противниками. Ви дотримуєтеся цінностей вільного світу. Він притримується цінностей диктатури і автократії».

Як відомо, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у ході візиту до Канади поновив запит на оборонну зброю та звернувся до прем'єр-міністра Джастіна Трюдо про посилення допомоги Києву з боку країн Великої сімки.

Джерело

Фото Андрія Кравченка

Читайте також