Полторак: Росія не планує виконувати Мінські угоди і стягує війська до кордону

24.05.2017 | 11:23

Про це говорить і кількість загиблих українських бійців, і подальша демонстрація агресивності

Росія не планує виконувати Мінські угоди, більше того, вона стягує війська до кордону з Україною, збільшує угруповання в Криму, що говорить про її агресивне налаштування.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Загальна кількість наших загиблих – з початку року їх близько 100 – кількість завезеної техніки говорить про те, що Росія не планує виконувати Мінські домовленості. Я не бачу тенденції до того, то Росія хоче виконати, хоча б, перший пункт цих домовленостей. Плюс ще розгортання військ на кордоні, збільшення угруповання в Криму говорить про недружнє ставлення. А також про те, що небезпека недружнього ставлення до України не зникла», - сказав Полторак.

Він зазначив, що в систематичному порушенні Мінських угод є закономірність.

«Перед початком будь-якого переговорного заходу на будь-якому рівні вони починають різко збільшувати кількість обстрілів, щоб тиснути на нас. Ця практика працює з 2014 року ... Це говорить про те, що Росія повністю контролює терористичні угруповання, вони можуть в будь-який момент припинити вогонь», - сказав міністр.

На його переконання, адекватною відповіддю українського керівництва є зміцнення Збройних сил України.

«Для того щоб говорити з твердої позиції на будь-яких переговорах, керівництву необхідна сильна армія. Наше завдання – не стільки займатися політикою, скільки модернізацією, реформуванням та озброєнням наших ЗСУ», - наголосив міністр оборони.

Архівне фото

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів