Україна втратила у війні на сході у травні 7 захисників, 141 поранений

01.06.2017 | 08:18

Турчинов: російські окупаційні війська обстрілюють позиції ЗСУ з важкої артилерії та реактивних систем на відстані до 20 км від лінії розмежування

Протягом травня 2017 року 7 українських військових загинули та 141 дістали поранення на Донбасі.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов у середу, 31 травня, перебуваючи в Мар'їнці та Красногорівці, інформує сайт РНБО.

«Протягом травня внаслідок військових провокацій загинуло 7 наших військовослужбовців, дістали поранень 141», - сказав Турчинов.

За його словами, агресор все частіше застосовує заборонену зброю, обстріли ведуться з далекої відстані.

«Однією із останніх тенденцій є використання важкої 152-мм самохідної артилерії та реактивних систем залпового вогню для завдання ударів по позиціях Збройних сил України на відстані до 20 км від лінії розмежування», - сказав Турчинов.

Повідомляється, що Турчинов прибув на місце ведення активних бойових дій у район Мар'їнки та Красногорівки через загострення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції та втрати серед цивільного населення внаслідок інтенсивних обстрілів.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів