Верховна Рада взяла курс на вступ України в НАТО

08.06.2017 | 10:43

Про необхідність вступу країни до Північно-Атлантичного альянсу свідчить досвід низки держав-сусідів – автори відповідного законопроекту

Верховна Рада ухвалила зміни до законів, які визначають, що головним стратегічним пріоритетом зовнішньополітичного курсу України є вступ до НАТО.

За це рішення у четвер, 8 червня, проголосували 276 народних депутатів.

«Агресія Російської Федерації проти України, анексія частини української території поставила перед Українською державою невідкладне завдання щодо реального забезпечення національної безпеки країни», - пояснили автори законопроекту необхідність такого кроку України.

«Прийняття Закону, - заначається у пояснювальній записці, - сприятиме розширенню та поглибленню співробітництва України з Організацією Північноатлантичного договору, зміцненню національної безпеки нашої країни, матиме наслідком гарантію її суверенітету і територіальної цілісності».

Досвід країн-сусідів, які останнім часом вступили до Альянсу, наголошують депутати-інфціатори, вказує на те, що такий крок є найефективнішим інструментом для убезпечення від агресій.

Читайте також