Відсьогодні українці можуть їхати до Європи без віз

11.06.2017 | 00:03

Безвізовий режим України з ЄС, який набув чинності, дозволяє в’їжджати до 30 країн континенту і перебувати у будь-якій з них до 90 днів кожні півроку

У неділю, 11 червня, набув чинності безвізовий режим України з Європейським Союзом.

Відсьогодні українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть подорожувати без віз до 26 країн ЄС (за виключенням Великої Британії та Ірландії) та ще чотирьох країн, які не є членами Спільноти, але входять до Шенгенської зони (Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн).

Безвізовий режим розпочинає діяти у кожній з цих 30 країн за місцевим часом, у залежності від часового поясу. 

Наприклад, у Фінляндії, Латвії, Литві, Естонії, Греції та Румунії він вже настав, адже ці країни перебувають з Києвом в одному часовому поясі. У переважній більшості країн ЄС безвізовий режим розпочне діяти вже за годину – за місцевим центральноєвропейським часом (СЕТ, 01:01 за Києвом). А в Ісландії (член Шенгенської зони) безвізовий режим формально набуде чинності через три години; у Португалії – із «запізненням» відносно Києва на дві години.

Громадяни України, які є власниками паспортів з біометричними даними можуть перебувати на території країн ЄС та Шенгенської зони до 90 днів кожні півроку з метою туризму, бізнесу, відвідування родичів. Натомість, безвізовий режим не дає права на працевлаштування та навчання в країнах ЄС. Для цього треба отримувати спеціальну візу типу D.

Укрінформ

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати