У Молдові заявляють, що вислані дипломати Росії вербували бойовиків на Донбас

13.06.2017 | 20:15

Раніше СБУ повідомляла молдовській владі про гагаузів, які перебувають у лавах бойовиків на сході України

Молдовська розвідка вважає, що видворені з Молдови п’ятеро російських дипломатів були шпигунами та вербували бойовиків для участі в конфлікті на Донбасі.

Про це 13 червня повідомила інформагенція Reuters із посиланням на джерело в уряді та два неназвані дипломатичні джерела.

Молдовські чиновники вважають, що росіяни вербували бойовиків із Гагаузії, яких перед боями відправляли у напіввійськовий тренувальний табір у Ростовській області Росії, що межує з контрольованими угрупованнями «ДНР» та «ЛНР» частинами території України.

За даними джерел, СБУ повідомляла молдовській владі про гагаузів, які перебувають у лавах бойовиків на сході України.

Заступник міністра внутрішніх справ Росії Григорій Карасін 13 червня назвав дані з повідомлення Reuters «порожньою балаканиною, не підтвердженою фактами».

Молдова 29 травня оголосила персонами нон-ґрата п’ятьох дипломатів посольства Росії в Молдові. Згодом в уряді пояснили, що це було зроблено на основі інформації спецслужб.

Джерело

Архівне фото

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів