Вступив у силу закон про заборону георгіївської стрічки в Україні

15.06.2017 | 10:31

Порушників будуть штрафувати або ж заарештовувати на 15 діб з конфіскацією забороненої ворожої атрибутики 

У четвер, 15 червня, вступив у силу Закон про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки в Україні.

Повідомлення про це розміщене у Facebook на сторінці Верховної Ради.

«В силу вступив законопроект №2987 про виготовлення і пропаганду георгіївської стрічки», - йдеться у повідомленні.

Згідно із Законом, його порушники будуть штрафуватися у розмірі від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів за публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської стрічки чи то її зображення. Саму стрічку, або предмет, на якому вона зображена, буде конфісковано.

У випадку, коли такі ж дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, а також виготовлення або поширення георгіївської стрічки чи її зображення, тягнуть за собою штраф від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб та з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення, у всіх випадках.

Верховна Рада 16 травня 2017 року ухвалила Закон 2987 «Про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки».

12 червня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав Закон 2987.

Архівне фото

Читайте також