Україна планує поставити Китаю 50 літаків Ан-178

21.06.2017 | 16:37

Під час фінальної зустрічі на Міжнародному авіасалоні в Ле Бурже виробник і замовник обговорили деталі масштабної оборудки

Україна планує поставити Китаю 50 новітніх середніх транспортних літаків Ан-178.

Деталі майбутньої оборудки були обговорені під час зустрічі українських літакобудівних компаній із китайським замовником на Міжнародному авіасалоні Paris Air Show – 2017 у Ле Бурже.

«Відбулася ключова зустріч між компаніями «Антонов», ДП Івченко-Прогрес, АТ Мотор Січ та китайським замовником щодо проекту літака Ан-178. Мовиться про постачання 50 літаків до Китаю: 12 літаків у готовому вигляді та 40 літакокомплектів», - повідомляє прес-служба АТ Мотор Січ.

Згідно з повідомленням, «вирішене питання щодо термінів передачі, фінансових надходжень та відвантаження реальної і матеріальної частини для виробництва цього літака в Китаї».

На літак планується установка турбореактивного двигуна Д-436-148ФМ виробництва Мотор Січі.

Новий вітчизняний середній транспортний літак Ан-178 уперше було піднято в небо 7 травня 2015 року з аеродрому Держпідприємства «Антонов». Літак створений ДП «Антонов» у співпраці з компаніями-партнерами з 15 країн світу.

Як повідомляли ЗМІ, під час випробування були підписані перші контракти. Зокрема, у травні 2015 року азербайджанська компанія Silk Way Airlines замовила 10 Ан-178. Ще 12 закупила китайська A-star (уголою передбачено подальшу організацію виробництва в КНР). Також підписано угоду з Hong Kong Leyuan Communication Technology Investments Group Limited про поставку 25 літаків Ан-178.

На Міжнародному авіасалоні Paris Air Show - 2017, який у ці дні проходить у Франції в Ле Бурже, Україна представлена продукцією таких підприємств, як ДП «Антонов», ДП «Завод 410 цивільної авіації», ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», ДАХК «Артем», ПАТ «НВО «Київський завод автоматики», ПАТ «Завод «Маяк», ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП», ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О. Г. Івченка». У виставці в Ле Бурже також беруть участь тпідприємства-спецекспортерів ДК Укрспецекспорт» та ДП ДГЗІФ «Укрінмаш».

Читайте також