Російські підрозділи на Донбасі тікають з передової - розвідка

23.06.2017 | 12:31

В окупаційних військах триває прихована ротація. Найманців, які не хочуть продовжувати контракт, залишають на передовій

Російські військовослужбовці на українському Донбасі продовжують самовільно покидати передові позиції, залишаючи при собі зброю.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МОУ у п’ятницю, 23 червня.

«Група військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК, яким на невизначений термін було продовжено перебування на передових позиціях, самовільно залишила бойові пости зі зброєю», - йдеться у повідомленні.

Загалом, за даними розвідки, на цей час «командування російських окупаційних військ приховано вводить новий порядок ротації рядового складу з передових позицій у з’єднаннях і частинах 1 АК (Донецьк) та 2 АК (Луганськ) ЗС РФ».

У розвідці зазначають, що «у першу чергу заміні підлягатимуть військовослужбовці, які погодилися пройти перепідготовку для отримання однієї з дефіцитних спеціальностей (сапер, наводчик-оператор бойової машини, розвідник тощо). Ротація інших військовослужбовців значно ускладнюється і здійснюється в залежності від терміну підписаного ними контракту».

Є дані, що «військовослужбовці, термін служби за контрактом яких закінчується менше ніж за півроку і не виявили бажання його продовжити, ротації не підлягатимуть взагалі».

«Зазначені нововведення призводять до збільшення кількості випадків самовільного залишення передових позицій», - повідомляє ГУР.

Зокрема, «особовий склад взводного опорного пункту 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК, незважаючи на погрозу російського офіцера застосовувати зброю, у повному складі залишив передову позицію».

Архівне фото

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів